Flevum & ESJ Zeilregatta Winnaars

FLEVUM 4

Verassende winnaar tijden de Flevum & ESJ Zeilregatta.

Wat was het weer een geweldige dag; met 17 schepen en ruim 120 deelnemers begon de zeildag bij Jachtmakelaar De Valk waar een lekkere bak koffie en een Zeeuwse bolus voor iedereen klaar stond.

Na het palaver vertrok iedereen met zijn/haar kapitein naar de zeilboten. Na een korte introductie aan boord moesten de eerste boten al het water op. Team Flevum 2 en 3 waren de eerste om de wedstrijd te starten. Waar Flevum 3 netjes op tijd vertrok bleef Flevum 2 flink achter. Binnen 24 minuten waren alle teams vertrokken.

Als snel werden de eerste plekjes gewonnen en verloren, werden er penalties uitgedeeld aan teams (verplicht 360 graden draaien) en verdween de zon voor bewolking en een stevig windkrachtje 4.

Rond 14:45 uur waren er duidelijk 3 schepen in de runnning om de felbegeerde titel en trofee te winnen; Flevum 4, Credion Rotterdam en Tech Data. Met nog 15 minuten op de klok en de finisch in zicht haalde het team van Tech Data alles uit de kast om nog 2e te worden. Door een meesterlijke move lukte dit bijna... alleen raakte de achterkant van het schip de boei en werd er door de organisatie een penalty uitgedeeld, 360 graden rondje maken om weer verder te mogen.

Nadat Flevum 4 en Credion nog naast elkaar kwamen te liggen bleek FLEVUM 4 toch de sterkte van deze Zeilregatta.

 

Namens de organisatie, de andere teams en titelverdedigers Parnu Yachts willen wij jullie feliciteren met deze prachtige overwinning!! 

 

 

Eindstand:

1e plek Flevum 4
2e plek Credion Rotterdam
3e plek Tech Data
4e plek ZeeBraBouw
5e plek Oger Rotterdam
6e plek Bender Brandwijk
7e plek Akzo Nobel
8e plek Oger Den Haag
9e plek IRS
10e plek Ivaio
11e plek ESJ 1
12e plek ESJ 2
13e plek Dockbite
14e plek Flevum 2
15e plek Flevum 1
16e plek Flevum 3
17e plek 123DV

geplaatst door Dockbite 3 september, 2016 - Sint Annaland


Laatste Nieuws.

Zeilregatta Flevum 2022 gewonnen door Nextview Consulting

De 13e editie van de regatta is gewonnen door Nextview Consulting met schipper Gert-Jan Oelp!  De strijd om plaats 2 en 3 was een...

Lees verder...

vrijdag 2 september 2022 weer een Flevum regatta

Op vrijdag 2 september wordt voor de 13e keer de Flevum Zeil regatta gevaren. We gaan ervan uit dat we dit jaar, in tegenstelling tot...

Lees verder...

Inschrijven nu mogelijk

Lees verder...